top of page

Žuvies ir Jūros gėrybių atlaidinimas

Geriausias būdas – šaldytuve ant rankšluosčio


Išimkite žuvį iš pakuotės, padėkite ją ant lėkštės, po apačia paklokite kelis sluoksnius popierinio virtuvės rankšluosčio. Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 12–24 valandoms. Taip žuvis lėtai ir saugiai atšyla, o rankšluostis sugeria perteklinę drėgmę. Tai padeda išlaikyti gerą skonį ir tekstūrą.

Šaldytuve pakuotėje 


Žuvį galima atšildyti ir paliekant ją vakuuminėje pakuotėje – rezultatas bus pakankamai geras. Tokiu atveju prakirpkite vieną pakuotės kampą ir padėkite taip, kad tirpstantis vanduo galėtų laisvai nubėgti į po apačia pastatytą dubenį.

Po šaltu vandeniu, jei labai skubate
 

Jeigu reikia greitai, palikite žuvį pakuotėje (įsitikinkite, kad ji sandari) ir įdėkitę į šaltą vandenį ar palaikykite po šalta tekančia srove. Naudokite tik šaltą vandenį – šiltas gali pakenkti kokybei. Svarbiausia, kad vanduo nepatektų tiesiai ant žuvies, nes tuomet praras skonį ir gerą struktūrą.

Krevečių ar vėžiagyvių atlaidinimas

Šaldytuve ant sietelio virš dubens


Geriausia krevetes atšildyti šaldytuve, sudėjus jas į sietelį ar kiaurasamtį, padėtą virš dubens. Uždenkite, pavyzdžiui, lėkšte, kad jos neprisigertų šaldytuvo kvapų. Dauguma krevečių būna padengtos apsauginiu ledo sluoksniu, kuris tirpstant pavirsta į vandenį. Jei krevetės jame, pablogės jų skonis ir tekstūra. Todėl šis būdas – kai vanduo nubėga į dubenį – padeda išlaikyti jų kokybę.

Reikia greičiau?


Galite laikyti po šaltu tekančiu vandeniu arba naudoti mikrobangų krosnelės atšildymo programą. Tik labai svarbu laikytis visų atsargumo priemonių, kad nesugadintumėte produkto.

bottom of page